Recept na ovocné tiramisu z mascarpone doplněné jahodami.
Hodnocení
4.5
/ 5 (74x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Směs
Cukr2 lžíce
Jahody250 g
Koňak2 lžíce
Pomerančová šťáva2 lžíce
Na ozdobu
Kakao
Jahody
Podle chuti
Vanilka
Pomerančová kůra
Krém
Tvaroh250 g
Mascarpone250 g
Smetana ke šlehání18 cl
Pomerančová šťáva10 cl
Ostatní
Dlouhé piškoty150 g
Postup přípravy
Tvaroh, mascarpone, šťávu a kůru z pomeranče společně s cukrem promícháme. Přidáme i trochu vanilky. Po dobrém promíchání přidáme po částech vyšlehanou smetanu, zapracováváme jemně.
Umyté jahody dáme do mixéru s cukrem, koňakem a opět pomerančovou šťávou.
Připravíme si nádobu o obsahu cca 2 l.
Přibližně půlku piškotů dáme na dno nádoby, zalijeme polovinou jahodové směsi, až poté dáme tvarohový krém (také půlku). Uhladíme a postup opakujeme -. piškoty, jahody, mascarpone.
Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté posypeme kakaem a dozdobíme kousky jahod.
1 porce tiramisu s jahodami obsahuje 420 kcal.
Vytvářela jsem včera, recepis jsem mírně poupravila k obrazu svému - bez cukru je život příjemnější, proto stačí, že je v piškotech, kterých jsem na dortovou formu použila jeden a půl balení (tj. 300 g) - vyskládala jsem jimi dno i obvod. Měla jsem strach, že mix jahod (v mém případě něco málo pod 500 g), pomerančové šťávy a koňaku (amareta) se v žádném případě nemůže vpít do piškotů tak, aby to neteklo všude kolem a směs mascarpone, tvarohu, smetany a pomerančové šťávy taktéž nebyla úplně tuhá, ale k mému překvapení vše dopadlo na jedničku. Piškoty se krásně nasákly jahodovým mixem a krém také mírně ztuhl :-) No a vrch jsem ozdobila sekanými mandlemi. Pochvala byla veliká. Jediné, co mě mrzí, že druhý den je mix z jahod ne úplně vzhledný - ovšem chuť vše napraví :-) Díky za recept.
Maggie
Výborné
Dětská verze s malinami a hruškovým džusem byla také moc dobrá! Určitě budu dělat velmi často. Díky
Ellista
povedlo se
jen jsem vypustila koňak a přidala na množství víc pomerančové šťávy, protože to bylo určeno hlavně dětem. upřímně řečeno mi to tak chutná i víc :)
Honzíku ..
Používá se ricotta-a já vyzkoušela s tvarohem,nebot je určitě v Čechách o dost levnější a chutově v tiramisu skoro stejná chut.
Recept je přímo z ITALSKÉ kuchařky .Divil by ste se kolik italů si na tom pochutnává a to tu již žiji dostatečně let,abych Vám to mohla potvrdit.
Štastný a veselý 2o13:-)
Sussi
Re: výborné
Dobré ránko,jsem ráda ,že Vám chutilo.příjemný den a příjemné vaření,Sussi