1 hrneček | olej | |
125 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
350 g | rýže | |
1 hrst | parmazán | |
12 ks | hřiby | |
2 dl | bílé suché víno | |
1 špetka | barevný pepř | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
vývar |
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Houby očistíme. V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje. Na mírném plameni zpěníme nasekanou cibuli, přidáme houby a krátce orestujeme. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem, mírně opepříme barevným pepřem, přilijeme bílé víno a vše pořádně promícháme. Pro zjemnění chuti rizota přidáme hrudku másla, posypeme strouhaným parmazánem, osolíme, pořádně promícháme a vaříme do správné konzistence. Italské houbové rizoto ihned podáváme jako chutný hlavní chod.
Foto: Pixabay.com
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena