1 ks | pórek | |
1 l | zeleninový vývar | |
2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
2 lžíce | rostlinná smetana | |
1 lžička | pepř a sůl | |
4 ks | brambory |
V hrnci na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme očistěný a na kolečka nakrájený pórek a necháme ho změknout. Následně zalijeme zeleninovym vývarem, přidáme očištěné a na kousky nakrájené brambory a vaříme zhruba 20 minut do změknutí brambor. Přilijeme smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme.
Hustou pórkovou polévku nakonec dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Cibule a pórek v podzimním jídelníčku
Bez cibule by řada omáček neměla ten správný říz, bez šalotky či pórku by kdejaký salát přišel o svou typickou chuť. Pojďme si říct něco o zelenině z rodu liliovitých.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena