4 ks | vejce | |
400 g | brambory | |
1 ks | květák | |
4 lžíce | hladká mouka | |
600 ml | mléko polotučné | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř | ||
muškátový oříšek | ||
petrželová nať | ||
drcený kmín | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
voda |
1. Květák očistíme, rozebereme na růžice a dáme vařit do osolené vody do téměř měkka.
2. V hrnci si připravíme z mouky a másla jíšku, kterou zalijeme vodou a vývarem z květáku. Pak našleháme, přidáme brambory, kmín, podle potřeby dolijeme vodou a vaříme brambory, až jsou měkké.
3. Přidáme květák a zalijeme mlékem, povaříme a zašleháme vejce. Květákovou polévku ochutíme muškátovým oříškem, petrželovou natí, solí, pepřem a necháme krátce projít varem.
4. Květákovou polévku podáváme samotnou, případně přidáme čerstvé pečivo.
Foto: Shutterstock.com
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
Autor:spider-rio
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena