2 ks | vejce | |
4-5 ks | brambory | |
1-2 ks | cibule | |
3 ks | mrkev | |
2 ks | petržel | |
1 ks | celer | |
1 kostka | bujón zeleninový | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
majoránka | ||
kmín | ||
pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
hladká mouka | ||
na ozdobu | ||
petrželová nať |
Připravíme si oloupanou cibuli, kterou nasekáme. Česnek a brambory také oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak očištěnou kořenovou zeleninu. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku dozlatova, zaprášíme moukou a krátce orestujeme a zalijeme vodou. Přidáme kořenovou zeleninu a vaříme zhruba 5 až 10 minut. Poté přidáme brambory, kmín a bujón, povaříme doměkka. Asi 5 minut před koncem přidáme vejce, česnek, majoránku, pepř, sůl a provaříme asi 5 minut (podle potřeby i více). Hustou bramborovou polévku s vejci podáváme s chlebem a zdobíme petrželovou natí.
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Autor:spider-rio
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena