50 g | hrášek | |
1 ks | cibule | |
0.5 ks | kuře | |
1 balíček | mletá želatina | |
50 g | baby karotka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
2 ks | bobkový list | |
6 kuliček | nové koření | |
vinný ocet (bílý) | ||
10 kuliček | celý černý pepř | |
na ozdobu | ||
červená cibule |
Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech
Masopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena