směs | ||
---|---|---|
4-6 ks | hruška | |
3-5 lžic | cukr | |
2-3 lžíce | skořice | |
1 hrst | mleté ořechy | |
těsto | ||
1 balíček | listové těsto | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | strouhanka | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
3 lžíce | cukr moučka |
Nepřezrálé a nerozměklé hrušky omyjeme, nemusíme loupat, jen nakrájíme na menší kostky a v míse smícháme s cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, prostředek posypeme strouhankou nebo můžeme použít mleté piškoty a na ně poklademe směs z hrušek. Plát těsta poté opatrně stočíme a konce dobře přimáčkneme. Z jednoho balení listového těsta bychom měli mít dva záviny. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem, povrch můžeme ještě posypat nasekanými zbylými ořechy.
Hruškový závin se skořicí a ořechy pečeme cca na 180 stupňů, dokud závin nezezlátne a na okrajích nezhnědne. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout, podáváme hojně posypané cukrem.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena