4 ks | vejce | |
0.5 hrnku | máslo | |
1.5 lžíce | kakao | |
1 ks | citron | |
4 ks | hruška | |
50-70 g | hořká čokoláda | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | třtinový cukr | |
2 lžičky | perníkové koření |
1. Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince. Tři hrušky nastrouháme na hrubém struhadle, jednu hrušku nakrájíme na kostičky. Vejce důkladně vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Postupně zašleháváme prosátou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu) a kakao. Na závěr do těsta na hruškový perník vmícháme nastrouhané a nakrájené hrušky, nezapomene také na hořkou čokoládu, kterou jsme nasekali nadrobno.
2. Těsto vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a na 180 °C pečeme přibližně 30 minut.
3. Po částečném vychladnutí hruškový perník nakrájíme a podáváme ke kávě i čaji jako sladké pohoštění. Těsto je velmi vláčné, voní po perníkovém koření a hrušky jsou v něm příjemným zpestřením.
Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena