1 balení | listové těsto (rozválený plát) | |
2 ks | měkký polotučný tvaroh á 250 g | |
1 balíček | karamelový pudink v prášku | |
4 lžíce | třtinový cukr | |
3 ks | hruška | |
1 lžíce | máslo | |
4 lžíce | hrubá mouka | |
1 špetka | skořice | |
3 lžíce | třtinový cukr |
Listové těsto vložíme do pečícím papírem vyložené formy a vidličkou propícháme. Do misky dáme polotučné tvarohy s karamelovým pudinkovým práškem a cukrem. Vše spolu mícháme do krémové konzistence. Připravený krém navrstvíme na listové těsto a poklademe nakrájenými hruškami na plátky.
Drobenku si připravíme ze 4 lžic hrubé mouky, 3 lžic třtinového cukru, špetku skořice a 1 lžíce změklého másla. Propracujeme prsty v sypkou drobenku a posypeme připravený koláč.
Hruškový koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.
Po upečení necháme hruškový koláč s drobenkou vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.
Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena