1 balíček | vanilkový cukr | |
1 lžička | citronová kůra | |
250 g | měkký tvaroh | |
2 balíčky | listové těsto (rozválený plát) | |
2 ks | hruška | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
cukr moučka | ||
hladká mouka | ||
olej na smažení | ||
podle chuti | ||
mletý hřebíček |
Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Tvaroh promícháme s vanilkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Pláty těsta rozprostřeme, poprášíme hladkou moukou a skleničkou o průměru 10cm, vykrájíme kolečka. Do jejich středu klademe lžičku tvarohu, 2 kostičky hrušky a ochutíme mletým hřebíčkem. Okraje koleček potřeme vodou, potom je přeložíme na půl a pomocí prstů spojíme. Taštičky z listového těsta smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Během smažení je neobracíme, ale pomocí lžíce je horkým olejem přelíváme, dokud se nenafouknou. Potom je vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Smažené taštičky z listového těsta, plněné tvarohem a ovocem, ještě teplé posypeme moučkovým cukrem a podáváme studené ke kávě nebo čaji. Na jednu porci počítáme se čtyřmi kousky hruškových taštiček.
Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem
Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena