1 ks | vejce | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | cukr krupice | |
1 hrnek | hrubá mouka | |
1 hrnek | polohrubá mouka | |
0.5 hrnku | rostlinný olej | |
1.5 hrnku | kyselé mléko | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr moučka | ||
rybíz | ||
drobenka | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy | ||
mouka na vysypání |
1. Odměříme si všechny suroviny, použijeme klasický hrnek. Všechny sypké suroviny vsypeme do mísy (mouku promíchanou s práškem do pečiva), přidáme olej, kyselé mléko a vejce. Vymícháme těsto.
2. Rybíz otrháme od stonků, dobře opláchneme a necháme okapat. Promícháme s moučkovým cukrem (asi 2 lžíce). Drobenku si připravíme svou oblíbenou (máslo, mouka, cukr).
3. Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, bohatě posypeme pocukrovaným rybízem a posypeme drobenkou. Hrnkový rybízový koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Před podáváním koláč ještě pocukrujeme.
Citronová babeta s rybízem krok za krokem: Vzpomínka na dětství
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena