Hrnkový ovocný koláč s drobenkou je skvělý v tom, že těsto je univerzální a náplň můžete přizpůsobit sezóně nebo tomu, co máte ve spíži. Skvěle funguje i s kompotovaným nebo mraženým ovocem, makovou i tvarohovou náplní.
sezónní ovoce | ||
drobenka | ||
---|---|---|
1 hrnek | hrubá nebo polohrubá mouka | |
0.5 hrnku | cukr | |
0.5 hrnku | máslo | |
těsto | ||
3 hrnky | polohrubá mouka | |
1 hrnek | cukr | |
0.5 balení | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | mléko | |
1 hrnek | rostlinný olej | |
2 ks | vejce | |
nastrouhaná citronová kůra | ||
1 špetka | sůl |
-> Vsaďte na hrníčky! Nejlepší hrnkové buchty a koláče upečete bleskovou rychlostí
Recept je použitelný pro víc velikostí hrnku, jde hlavně o poměr mokrých a suchých surovin. Místo ovoce můžete na těsto nanést i slazený tvaroh nebo makovou náplň.
-> Snídaně i svačina: Rychlou buchtu na plech zvládnete i z toho, co máte doma
Autor:admin
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena