0.5 kostky | tuk na vymazání | |
2 lžíce | mouka na vysypání | |
těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | hladká mouka | |
1 hrnek | cukr | |
1 hrnek | olej | |
1 hrnek | dýňové pyré z dýně hokaido | |
4 ks | vejce | |
1 ks | prášek do pečiva | |
2 lžičky | mletá skořice | |
0.5 lžičky | mletý zázvor | |
0.5 lžičky | mletý hřebíček |
Thajsko, Indie i Amerika: Dýně a její zpracování ve světových kuchyních
Dýně známe jako báječnou podzimní dekoraci, ale mnozí z nás nedají dopustit ani na zdravé a chutné dýňové pokrmy. Na zahradách dýně působí tak trochu jako rozpínavý plevel, ale nakonec jsme rádi za úrodu plodů, které při správném skladování mohou vydržet až do jara. A česká kuchyně rozhodně není jediná, ve které má dýně na podzim stálé místo ve zpracování.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena