2 ks | vejce | |
0.5 ks | citron | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
250 g | jahody | |
0.3 hrnku | cukr krupice | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
1 hrnek | hladká mouka | |
0.5 dl | rostlinný olej | |
0.5 hrnku | mléko polotučné | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
cukr moučka |
V míse promícháme všechny sypké suroviny - hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Cukru přidáváme podle toho, jak máme rádi sladké. Za nás - čtvrtka hrnku a 2 vanilkové cukry bohatě postačí. Do mísy rozklepneme 2 menší vejce. Přilijeme mléko, olej a důkladně rozšleháme. Můžeme ještě přidat trochu citronové šťávy. Přisypeme sypkou směs a důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a nakrájíme na kousky.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do každého košíčku nalijeme trochu těsta. Na něj poklademe asi lžičku nakrájených jahod. Jahody přelijeme těstem do 3/4 výšku muffinového košíčku - během pečení nabudou. T
akto připravené jahodové muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Muffiny pečeme asi 20 - 25 minut podle typu trouby. Povrch by měl být zlatavý.
Upečené jahodové muffiny necháme na mřížce vychladnout a poté podáváme jako sladkou snídani, svačinu či pohoštění. Podle chuti můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Jahody v luxusním veganském podání: Jahodový tofu dort krok za krokem
Jahody jsou teď v kurzu a není nic lepšího, než si z nich upéct tento vynikající veganský dort. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Sezóna jahod je před námi. Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena