těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 hrnek | mléko | |
0.5 hrnku | olej | |
1 hrnek | cukr krystal | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
1 balíček | prášek do pečiva | |
2 ks | vejce | |
na ozdobu | ||
2 hrnky | vypeckované třešně | |
moučkový cukr |
Připravíme si ovoce, v tomto případě třešně, které pečlivě omyjeme, zbavíme stopek a vypeckujeme, necháme okapat. Vybíráme jen zdravé plody.
Pro přípravu těsta budeme potřebovat polohrubou mouku, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr. Všechny tyto ingredience smícháme v míse do hladkého těsta řidší konzistence, můžeme použít šlehač, ale jde dobře vymíchat do hladka i vařečkou. V těstě nenecháváme žádné hrudky. Poté těsto nalijeme na plech vyložený pečícícm papírem a rovnoměrně poklademe připravenými třešněmi. Dáme si záležet a třešně pokládáme opravdu pečlivě jednu po druhé. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 až 20 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Až povrch bublaniny dostatečně zezlátne, můžeme zkusit známý trik se špejlí, ale v této chvíli už by mělo být v pořádku troubu vypnout a nechat bublaninu "dojít" v zavřené horké troubě.
Hrnkovovu třešňovou bublaninu podáváme po vychladnutí, posypanou moučkovým cukrem.
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena