těsto | ||
---|---|---|
0.5 hrnku | olej | |
2 ks | vejce | |
0.5 hrnku | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | cukr moučka | |
1 hrnek | hladká mouka | |
0.8 hrnku | mleté vlašské ořechy |
V misce smícháme mleté vlašské ořechy, mouku, cukr a kypřící prášek. Přidáme vejce, mléko a olej. Všechny ingredience na těsto dobře vymícháme. Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy. Hrnkovou ořechovou bábovku pečeme na 170 °C cca 30 minut. Upečenou hrnkovou ořechovou bábovku vyklopíme z formy a po vystydnutí podáváme jako vynikající moučník.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Autor:Mdaisy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena