3 ks | vejce | |
200 g | máslo | |
1.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
1.5 hrnku | cukr krystal | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
1 lžička | citronová kůra | |
3 hrnky | polohrubá mouka | |
3 kelímky | krémovitá zakysaná smetana | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
máslo na vymazání formy | ||
podle chuti | ||
černá malina |
Z na kousky rozkrájeného másla, mouky, krystalového a vanilkového cukru vymícháme pomocí prstů drobenku. Větší hrnek si odložíme na posypání. Ke zbylé drobence přidáme vejce, zakysanou smetanu a prášek do pečiva. Důkladně mícháme, až nám vznikne hladké těsto. Černé maliny omyjeme a necháme okapat. Těsto vylijeme na vymazaný plech, posypeme čerstvými malinami (nebo jiným ovocem) a zasypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 40 minut. Hrnkovou bublaninu s černými malinami nakrájíme na kostky a už si jen pochutnáváme. U nás doma na tento recept nedáme dopustit. Recept je na větší plech.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena