těsto | ||
---|---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 hrnek | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový pudink | |
1 balíček | kypřicí prášek | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
250 g | měkký tvaroh | |
2 ks | celé vejce | |
0.8 hrnku | olej | |
1 hrnek | mléko | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžička | citronová kůra | |
na ozdobu | ||
2 lžíce | cukr moučka |
Ve velké míse smícháme sypké suroviny, pečlivě promícháme a dále přidáme tvaroh, olej, mléko a vejce. Vyšleháme hladké těsto a přidáme kůru a šťávu z jednoho citronu. Znovu jemně promícháme.
Těsto na bábovku přelijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 160°C asi 40 minut. Pro kontrolu upečení bábovky použijeme známý trik se špejlí. Hotovou bábovku necháme asi 15 minut odstát, poté ji opatrně vyklopíme.
Na talíři tvarohovou bábovku posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena