4 ks | vejce | |
250 g | tvrdý sýr | |
250 g | salám šunkový | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy | ||
strouhanka na vysypání |
Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou. Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče, zalijeme vroucí vodou a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme. Hrníčkový smažák podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem.
Zdravější smažení: Jak si na smažených pokrmech pochutnat bez výčitek?
Smažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
Autor:Konvalinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena