2 ks | vejce | |
100 g | máslo | |
0.5 hrnku | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
0.8 hrnku | cukr krupice | |
2 hrnky | borůvky | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
5 lžic | bílý jogurt | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na vymazání | ||
hrubá mouka na vysypání |
1. V míse smícháme mouku, cukr a změklé máslo. Prsty zpracujeme na drobenku. Ze směsi odebereme 1 hrnek na pozdější posypání borůvkového koláče. Do zbytku drobenkové směsi přidáme rozklepnutá vejce, mléko, prášek do pečiva a vrchovaté lžíce bílého jogurtu. Vymícháme hladké těsto.
2. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Těsto bohatě posypeme propláchnutými a okapanými borůvkami. Na závěr přijde odložená drobenka. Borůvkový koláč pečeme zhruba 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
3. Upečený hrníčkový borůvkový koláč necháme vychladnout, pak jej nakrájíme a podáváme jako sladké pohoštění.
Borůvkový koláč s tofu krok za krokem
Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.
Recepty do kuchařky: Luxusní moučníky a dezerty z borůvek
Borůvky, malé fialové plody, které jsou plné antioxidantů, vitamínů a minerálních látek. Zlepšují noční vidění, chrání před stařeckou demencí a jsou výbornou prevencí proti nejrůznějším infekcím. A kromě toho, skvěle chutnají! Léto pomalu končí, ale pokud máme v mrazáku dostatečné zásoby, borůvkové recepty nás mohou provázet ještě dlouho poté. Tady je pár prověřených a chuťově velmi vydařených moučníků a dezertů právě s borůvkami.
Tvarohové noky s borůvkovým přelivem krok za krokem
Sezóna borůvek je v plném proudu a my máme pro vás osvěžující tip na jejich zpracování. Tyto luxusní tvarohové noky s námi hravě zvládnete krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena