Používáme hrnek na 250 ml. Vlažné mléko nalijeme do nádoby v pekárně a dáme tam i vejce. Přidáme mouku a k levé straně přidáme vanilkový cukr a cukr krupice nebo krystal. Do pravé strany nasypeme sušené droždí. Pokud nechceme použít sušené droždí, můžeme přidat 1/2 kostky čerstvého droždí.
Pekárnu nastavíme na program kynutého těsta, přibližně na 1 hodinu a 15 - 30 minut. Po vykynutí těsta můžeme rozpálit lívanečník nebo pánev a začít péct. Pro lepší chuť je dobré na pečení sádlo, ale můžeme použít i olej.
Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny můžeme potřít
zavařeninou a ozdobit šlehačkou nebo jogurtem. Je spousta možností, jak si lívance ozdobit a dochutit, záleží jen na vaší chuti a fantazii.