těsto | ||
---|---|---|
4 špetky | sůl | |
1 ks | vejce | |
1-2 hrnky | voda | |
0.5 balíčku | droždí | |
1 ks | rohlík | |
3 hrnky | hrubá mouka |
Do mísy vsypeme 3 hrnky hrubé mouky. Přidáme 4 větší špetky soli, rozklepneme 1 vajíčko. Přidáme kvasnice rozmíchané v hrnku vlažné vody a 1 pokrájený rohlík nebo housku. Vše zamícháme. Podle potřeby přidáme vlažnou vodu, aby se těsto nelepilo nebo nebylo sypké. Těsto v míse posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Po nakynutí z těsta vytvarujeme 3 knedlíky. Přikryjeme je utěrkou a necháme pár minut nakynout. Pak houskové knedlíky vaříme v osolené vodě 10 minut. Otočíme je a vaříme dalších 10 minut. Pozor, při vaření neodklápíme pokličku, pouze při otočení knedlíků. Hotové houskové knedlíky vyjmeme a propícháme špejlí. Hrníčkové houskové knedlíky nakrájíme a můžeme servírovat. Podáváme s hlavním jídlem podle chuti.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:Háňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena