těsto | ||
---|---|---|
0.5 hrnečku | olej | |
2 ks | vejce | |
1 hrneček | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
0.8 hrnečku | cukr moučka | |
2 hrnečky | polohrubá mouka | |
podle chuti | ||
drobné ovoce |
Všechny ingredience postupně dáme do mísy a řádně promícháme vařečkou. Těsto na bublaninu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme drobným ovocem a případně i drobenkou. Hrníčkovou bublaninu dáme péct do trouby asi na 20 minut. Pečeme při 180 °C. Hrníčkovou bublaninu necháme před krájením mírně vychladnout. Můžeme posypat cukrem.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Autor:amyss
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena