4 lžíce | máslo | |
1 ks | pórek | |
2 porce | špagety | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
150 ml | bílé suché víno | |
250 g | čerstvé hřiby | |
1 hrst | čerstvá pažitka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř |
Hřiby očistíme a nakrájíme na kousky. Případně použijeme hříbky sušené. Menší očištěný pórek nakrájíme na nudličky. Na másle (2 lžíce) necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme hřiby, sůl a pepř a vše restujeme asi 5 minut. Pak směs podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Nakonec přilijeme smetanu a ragú zvolna prohřejeme, ale již nevaříme. Špagety připravíme podle návodu na obalu, omastíme zbylým máslem, promícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a rozdělíme na porce. Každou porci špaget přelijeme hříbkovým ragú s pórkem a ihned podáváme.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem
Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena