2 lžíce | olej | |
2 stroužky | česnek | |
500 g | hrášek | |
1 l | domácí zeleninový vývar | |
125 ml | rostlinná alternativa smetany | |
1 lžička | pepř a sůl |
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté přendáme do hrnce na rozpálený olej a necháme zesklovatět a následně přidáme hrášek (lze použít mražený i čerstvý) a promícháme. Zalijeme připraveným zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut.
2. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Krém zjemníme rostlinnou smetanou a dochutíme solí a pepřem a ještě zhruba 5 minut provaříme.
3. Hráškový krém chutná výborně s opečeným a na kostičky nakrájeným chlebem.
Zelený hrášek v receptech: Do polévky, rizota i k masu
Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která na sebe nenechá dlouho čekat.
Ředkvičky v jarním jídelníčku: Víte, že se hodí i k tepelné úpravě?
První ředkvičky vyhlížíme stejně nedočkavě jako samotné jaro, pochutnají si na nich děti i dospělí. Plátky čerstvých ředkviček obvykle zdobíme namazané chleby a chlebíčky, připravujeme z nich chutné pomazánky a přidáváme je do mnoha druhů salátů. Ale hodí se i pro tepelnou úpravu na spoustu způsobů. Svou barvou působí velmi atraktivně a jejich chuť dodá pokrmům ten správný říz.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena