1 ks | šalotka | |
1 dl | bílé suché víno | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
rozmarýn | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar | ||
máslo | ||
olivový olej | ||
hrášek mražený | ||
rýže kulatozrnná | ||
na ozdobu | ||
parmazán |
1. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypeme rýži a promícháme. Po chvíli přilijeme víno a necháme odpařit.
2. Opepříme a osolíme a přidáme rozmarýn. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar necháme opět odpařit a postupně dolíváme, dokud rýže nebude měkká.
3. Pak přisypeme hrášek, máslo, pánev odstavíme a promícháme. Na závěr přisypeme parmezán a necháme rozpustit.
4. Hráškové risotto nandáme na talíř, přidáme kapku olivového oleje, ozdobíme ještě pár hoblinami parmezánu a podáváme.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché. Navíc využijete nasbírané hříbky.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena