300 g | hrášek | |
1 stroužek | česnek | |
0.5 ks | cibule | |
2 dl | smetana | |
1 ks | pórek | |
1 ks | rohlík | |
600 ml | kuřecí vývar | |
1 ks | řapíkatý celer | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
tymián | ||
oregano | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo |
1. Nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, bílou část pórku a stroužek česneku lehce orestujeme na másle. Po chvilce přisypeme hrášek, ochutíme solí, pepřem, oreganem a tymiánem a zalijeme vývarem, přivedeme k varu a rozmixujeme.
2. Na sucho opečeme krutony z rohlíku. Když jsou dokřupava opečené, přidáme do pánve kousek másla a promícháme, odstavíme z ohně.
3. Do polévky přilijeme kapku smetany, podle chuti dosolíme nebo dopepříme a polévku přecedíme přes cedník. Hráškovou polévku servírujeme s krutonky.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na hráškovou frittatu krok za krokem
Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.
Recept na hráškový krém krok za krokem
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena