Vydatná hrachová kaše pro ty, kteří mají luštěniny.
Hodnocení
3.2
/ 5 (126x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
sůl
40 g
sádlo
400 g
hrášek
1 list
bobkový list
20 g
hladká mouka
200 ml
zakysaná smetana
4 ks
okurky kyselé
mletý černý pepř
Postup přípravy
Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list. Těsně před dovařením osolíme. Dále si připravíme světlou jíšku z tuku a mouky (můžeme použít jíšku hotovou).
Uvařený měkký hrách zalijeme smetanou, jíškou a přidáme nakrájené okurky. Za stálého míchání vše společně povaříme.
Hotovou kaši podáváme s vařeným uzeným nebo jiným masem. Přidat můžeme vejce natvrdo, pečivo a kyselou okurku.