1 ks | cibule | |
1 lžíce | med | |
1 lžíce | hladká mouka | |
600 g | hovězí zadní | |
100 g | sušené švestky | |
1 lžíce | dijonská hořčice | |
1 hrst | zelené bylinky | |
12 plátků | sušená šunka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř |
Pokud si pořídíme hovězí kulatou plec, prokrojíme silnější plátky v polovině tak, aby vznikla kapsa k naplnění. V případě koupě zadního hovězího nakrájíme plátky, které poté zatočíme do klasického závitku. Hovězí plátky či kapsy si tedy zlehka osolíme, opepříme, posypeme nakrájenými zelenými bylinkami (např. tymián, saturejka, šalvěj,..), případně přidáme oblíbené koření. Dovnitř vložíme plátek sušené šunky (parmská, schwarzwaldská), poklademe sušenými švestkami, vytvoříme závitek, obtočíme ještě sušenou šunkou i z vnější strany a vše sepneme párátky či jehlicí na závitky. Mezitím si připravíme přílohu, například rýži či bulgur. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci maso dusíme na cibulce a za občasného otáčení a podlévání dusíme doměkka. Poté vyjmeme maso na talíř či tác, přikryjeme alobalem, aby nevychladlo, než doděláme výpek. V misce s troškou odebraného výpeku rozmícháme lžíci hladké mouky, hořčici, med, nalijeme ke zbytku výpeku a řádně provaříme. Hovězí závitky se sušenými švestkami podáváme s vybranou přílohou, lehce přelijeme i ochuceným výpekem.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
Máte chuť na hovězí? Vrhněte se na jednoduché chilli con carne
Vyzkoušejte si připravit krok za krokem texaskou specialitu - pikantní pokrm chilli con carne, kde kromě hovězího a zeleniny užijeme i pořádnou dávku koření a chilli papriček.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena