1 ks | cibule | |
0.3 ks | celer | |
2 ks | mrkev | |
0.5 l | červené víno | |
2 lžíce | rajský protlak | |
40 g | slanina v celku | |
800 g | hovězí maso (veverka) | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
voda | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
0.3 lžičky | tymián | |
1 ks | bobkový list | |
4 kuličky | nové koření | |
mletý černý pepř | ||
6 kuliček | celý černý pepř |
Hovězí veverku rozdělíme na kousky o váze cca 200g, protneme na kousky nakrájenou slaninou, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci na oleji opečeme mrkev a celer dozlatova. Poté přidáme cibuli a tymián, vše orestujeme a vmícháme rajský protlak. Za stálého míchání do tohoto základu vložíme maso, které opékáme ze všech stran, dokud se nezatáhne. Pak vše zalijeme červeným vínem a podle potřeby vodou tak, aby tekutina dosahovala do výše masa. Do hrnce vložíme bobkorý list, nové koření, celý černý pepř a zvolna dusíme doměkka. Měkké kousky masa vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu scedíme, zeleninu propasírujeme do omáčky, kterou podle chuti dosolíme a opepříme. Hovězí maso na víně rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena