Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky.
Sterilované okurky nakrájíme na proužky.
Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut.
Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky.
Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.