Maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme. Šunku nakrájíme na nudličky. Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme najemno.
Maso, cibuli a česnek vložíme do studené vody, přidáme celý pepř, nové koření, vegetu a sůl. Vaříme na mírném ohni doměkka. Vývar scedíme a použijeme na přípravu omáčky. Maso rozdělíme na porce.
Na másle orestujeme šunku. Přisypeme mouku, necháme ji zpěnit a podlijeme vývarem. Základ omáčky vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme nastrouhaný křen. Omáčku necháme přejít varem a zjemníme ji zakysanou smetanou. Do křenové omáčky vložíme naporcované hovězí maso. Křenovou omáčku již jen prohřejeme.
Hovězí maso s křenovou smetanovou omáčkou podáváme s knedlíkem.