sůl | ||
1 lžíce | solamyl | |
50 ml | smetana | |
1 lžíce | olivový olej | |
300 ml | masový vývar | |
4 ks | okurky kyselé | |
4 snítky | petrželová nať | |
4 lžíce | hořčice | |
4 ks | jarní cibulka | |
mletý černý pepř | ||
4 lžičky | smetanový sýr | |
4 plátky | hovězí maso na roládu |
Maso omyjeme, osušíme a každý plátek osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Okurky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme na kousky. Nasekanou petrželku smícháme se sýrem, osolíme ji a opepříme.
Na jednotlivé plátky masa rozložíme plátky okurek, jarní cibulky, vše potřeme je smetanovým sýrem, maso zabalíme a spojíme párátky nebo svážeme kuchyňskou nití. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a masové rolády na něm zprudka opečeme. Přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme vývar a rolády dusíme asi hodinu.
Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a v troše vody rozmíchaným solamylem. Omáčku necháme provařit.
Rolády podáváme s bramborovými kroketami a přelité omáčkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena