Hovězí rizoto s hráškem a mrkví - absolutní rychlovka, kterou uvítáme na doma i na chatu, když není čas na dlouhé vaření. Práci nám usnadní rýžovar a pak už stačí jen použít zeleninu a maso z konzervy. Hlavní chod hotový do 20 minut, když máme hluboko do kapsy, nebo daleko do obchodu.
Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?
Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.
Mějte ve spíži trvanlivé zásoby. Konzervy se na rychlé vaření hodí vždycky
Konzervy jsou nedocenitelnou pomocí v každé kuchyni. Dlouho vydrží a dovedou vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny. Díky konzervám nemusíte hned běžet do obchodu, spolehlivě si totiž vystačíte se zásobami ve špajzu. Navíc na ně většinou ani nepotřebujete otvírák. Co můžete z konzerv snadno připravit?
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:Marcela1
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena