Špek nakrájíme a necháme chvíli zmrazit. Kýtu nakrojíme na několika místech a prošpikujeme. Osolíme a opepříme ze všech stran.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso opečeme. Po chvíli přisypeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme červeným vínem a necháme odpařit. Zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 145 °C. Maso pečeme hodinu až hodinu a půl.
Mezitím si připravíme přílohu. K uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidáme kousek másla, osolíme, zalijeme vývarem a necháme prohřát. Pak přidáme nakrájenou petrželku a promícháme.
Hovězí pečeni vyndáme z trouby, šťávu z kastrolu přecedíme a zjemníme máslem. Maso nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s mrkví.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!