4 stroužky | česnek | |
2 lžíce | rybí omáčka | |
2 snítky | čerstvý koriandr | |
1 ks | paprika | |
2 lžíce | ústřicová omáčka | |
600 g | hovězí maso na steaky | |
0.5 hlávky | čínské zelí | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
mletý černý pepř |
Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Dva stroužky česneku prolisujeme a zbývající stroužky nakrájíme na tenké plátky. Omytou papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Hlávku zelí očistíme od ovadlých listů a nakrájíme na širší proužky. Čerstvý koriandr jemně usekáme. Nakrájené maso promícháme s prolisovaným česnekem a po jedné lžíci s ústřicovou a rybí omáčkou. Vše necháme alespoň 20 minut odležet. Na malém množství zprudka orestujeme papriku s česnekem a pak přidáme čínské zelí. Zeleninu za stálého míchání opékáme jen krátce aby zůstala křupavá, nikoliv dušená. Zeleninu přendáme do mísy a na pánev přilijeme asi 1 - 2 lžíce oleje. Tuk řádně rozpálíme a něm zprudka opečeme nudličky masa. Nudličky opékáme rychle, aby maso zůstalo měkké a šťavnaté. Pak k němu přimícháme orestovanou zeleninu, usekaný koriandr a vše ochutíme lžící ústřicové a rybí omáčky. Hovězí nudličky na asijský způsob podáváme s čínskými nudlemi nebo opečeným bramborem.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena