Hovězí zadní nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na nudličky a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.
Hovězí maso opečeme na trošce oleje dozlatova, poté maso vyjmeme a na výpeku dohněda opečeme pokrájenou cibuli. Přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Podlijeme suchým červeným vínem, přidáme hovězí vývar, vrátíme maso zpět a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.
V kastrůlku ohřejeme smetanu ke šlehání, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Můžeme dochutit solí, případně nějakou bylinkou.
Hovězí na víně podáváme se sýrovou omáčkou a bramborovými noky opečenými na másle.