K hovězímu na houbách můžeme použít jakékoliv jedlé houby i mražené.
Hodnocení
4.2
/ 5 (73x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
8x
Ingredience
25 dkg
cibule
50 dkg
houby
60 dkg
hovězí maso
2 dl
olej
2 ks
hovězí bujón
podle chuti
cukr
sůl
mletý pepř
podle potřeby
tmavá jíška
Postup přípravy
Do kastrolu dáme olej, vsypeme houby a tepelně upravíme. Hotové vybereme na misku a odložíme.
Do kastrolu přidáme trochu oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme do červena. Přidáme nakrájené hovězí maso, orestujeme jako na guláš. Zalijeme vodou, přidáme 2 hovězí bujony a dusíme do měkka.
K masu přilijeme vodu, vsypeme upravené houby a přivedeme k varu. Směs zahustíme tmavou jíškou,dochutíme solí a několika špetkami cukru.
Kastrol odstavíme, přidáme trochu pepře a vmícháme šlehačku.
Hovězí na houbách podáváme s knedlíkem.
guláš a hovězí na houbách jsou opravdu dvě různá jídla
Reklama
Kachna-h
Terezko zkus to jinak
Eliška se zabývá blbostma, ale je fakt, že další generace mladých holčin dorůstá a je lepší se zeptat než něco zkazit. Hlavně je zbytečné dávat k hovězímu masu bujony. Staší osolit, opepřit a já jsem zvyklá dávat do čajítka koření, celý pepř čený, jalovec a nové koření, od každého pár kuliček ale pepře dávám nejvíce .Příklad 10kuliček pepře, 4-5 nového koření a 3-4 jalovce. Dodá to guláši dobrou chuť a samozřejmě kousek chilli papričky a oloupaná rajčata a na proužky nakrájenou zelenou papriku ( bez jadřince.) to dávám chvilku po orestování masa.A houby až jako poslední. Ale každý kdo vaří je zvyklý dělat to podle svého a je lepší poradit, nežli nadávat a ponižovat,
Sirkáček
Re: Dobré, ale...
S časem máte pravdu,Množství vody a hustotu omáčky si určujete sama,cca půl litru na osobu,šlehačky tak 100 - 150 ml,podle chuti,při 100 ml ochutnat a teprve potom případně přidat,je jedno zda tekutou či ušlehanou,jak jste zvyklá.Příliš mnoho šlehačky srazí chuť hub.Případně lze úplně vynechat.Každý recept je variabilní.
Tereza
Dobré, ale...
Jídlo je výborné, ale recept má své mouchy. Uvítala bych informaci, kolik vody a zejména kolik šlehačky přidat (a taky jestli má být tekutá nebo ušlehaná). Trochu jsem v tomto tápala a měla omáčku zbytečně řídkou. Taky bych řekla, že nesedí čas přípravy - 1 hodinu se vaří jen to maso, ale když připočtu všechny další úkony (krájení, dušení hub, smažení cibulky...), tak jsme tak na dvou hodinách.