Hovězí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemno. Cibuli nasekáme nadrobno a česnek nakrájíme na plátky.
Do kastrolu, který má dobře těsnící pokličku, dáme nasekanou cibuli, sklenici vody, nakrájený česnek a kořenovou zeleninu. Na tuto zeleninovou podestýlku položíme připravené maso se sítkem na koření, do kterého vložíme bobkové listy, nové koření, celý pepř a snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu.
Poklicí přiklopený kastrol dáme do elektrické trouby, nastavíme na 70 - 90 °C a necháme péct celou noc.
Ráno máme měkké maso ležící ve vynikající šťávě. Maso vyjmeme a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Koření vyndáme. Zeleninu ponorným mixérem rozmixujeme a můžeme ji zředit vodou. Zahustíme jíškou ze dvou lžic hladké mouky a lžíce sádla, přidáme smetanu rozkvedlanou s lžící hladké mouky a provaříme 20 minut. Ochutíme podle chuti solí, mletým černým pepřem a citronovou šťávou nebo octem. Maso nakonec vrátíme do hotové omáčky.
Hovězí maso pečené přes noc podáváme s knedlíky nebo noky.