3 stroužky | česnek | |
0-1 ks | cibule | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 snítka | čerstvý koriandr | |
2 lžíce | rajský protlak | |
800 g | hovězí kýta | |
1 hrst | čerstvá petrželová nať | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
0-1 lžíce | mletý černý pepř | |
1 špetka | sušená šalvěj |
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvé zelené bylinky jemně usekáme. Na oleji necháme zpěnit cibulku s česnekem, pak přidáme maso a ze všech stran orestujeme. Jakmile maso zrůžoví, přisypeme čerstvě mletý černý pepř, usekané bylinky a šalvěj. Opět vše krátce orestujeme, ochutíme rajským protlakem a podlijeme malým množstvím vývaru. Maso zakryjeme a dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka. Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme a dochutíme citronovou šťávou. Dušené hovězí kousky na pepři s bylinkami rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými šiškami nebo těstovinami.
Recept na hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou
Připravte si domácí hovězí hamburger podle našeho receptu krok za krokem a staňte se králem zahradní grilovačky.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena