3 stroužky | česnek | |
200 g | cibule | |
40 g | sádlo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
kmín | ||
400 g | hovězí maso | |
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
hladká mouka |
!TIP
Hovězí guláš je samozřejmě ten nejlepší. Ale guláš můžeme uvařit i z masa vepřového, drůbežího nebo ze zvěřiny. A základem každého dobrého guláše je samozřejmě pořádná dávka cibule.
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Autor:petr.ekart
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena