1 ks | houska | |
100 g | hrubá mouka | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek | |
300 ml | vlažná voda | |
1 ks | houskové knedlíky v pytlíku |
Do mísy vsypeme obsah pytlíku na houskové knedlíky. Použijeme knedlíky od Vitany, které jsou na 5 porcí. Ty obsahují burizony. Housku nebo rohlík nakrájíme na větší kostky. Do velkého hrnce dáme vařit dostatečné množství vody, kterou lehce osolíme. Do mísy přidáme ke směsi prosátou mouku s kypřícím práškem a promícháme. Postupně přidáme vlažnou vodu a mokrýma rukama zpracujeme těsto. Těsto na houskové knedlíky necháme 5 - 10 minut odpočinout. Pak k těstu vsypeme kostičky pečiva. Podle potřeby doplníme vodu. Těsto nedělám úplně tuhé, dávám vody raději trochu víc. Opět si namočíme ruce a z těsta vytvarujeme asi 3 šišky. Ruce si namáčíme a šišky vytvarujeme dohladka. Vložíme je do vroucí vody. Houskové knedlíky zvolna vaříme z jedné strany asi 10 minut. Pak je otočíme a dalších 10 minut dovaříme. Houskové knedlíky s burizony vyjmeme, nakrájíme a můžeme podávat. Nejlépe s nějakou výbornou omáčkou a masem.
(doba přípravy 45 min)
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena