Pokud stejně jako u nás máte rádi houby na kyselo, můžete si je připravit i doma. První houby už dávno rostou.
Hodnocení
3.3
/ 5 (146x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
čerstvé hřiby a tvrdé houby
nálev
30 g
sůl
100 ml
voda
10 kuliček
celý pepř
900 ml
ocet 8%
2 listy
bobkový list
0.5 lžičky
hořčičné semínko
Postup přípravy
Všechny uvedené ingredience na nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout.
Hříbky očistíme, pokrájíme na plátky, menší kousky necháváme vcelku a přibližně 10 minut je povaříme v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Houby naskládáme do sklenic, přelijeme studeným nálevem, uzavřeme víčky a ukládáme na tmavé, chladné místo.
Foto: Profimedia.cz