2 ks | jarní cibulka | |
600 g | houby čerstvé | |
2 lžíce | sekané bylinky | |
100 g | tučný bílý jogurt | |
těsto | ||
---|---|---|
sůl | ||
2 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
250 ml | mléko | |
2 lžíce | olivový olej | |
mletý pepř | ||
150 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
římský kmín | ||
příloha | ||
1 ks | citron | |
50 ml | extra panenský olivový olej | |
200 g | směs listových salátů | |
podle potřeby | ||
máslo na smažení | ||
na ozdobu | ||
50 g | parmazán |
Očištěné, omyté houby a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na másle dozlatova, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Krátce podusíme a necháme vychladit. Před podáváním smícháme vychlazený houbový tatarák se zakysaným krémem. Mouku, vejce, mléko, olivový olej, sůl, pepř a jemně sekané bylinky dobře společně promícháme, až nám vznikne jednolité těstíčko, z něhož pečeme na olivovém oleji v pánvi palačinky. Směs salátu dobře omyjeme a natrháme na kousky. Z olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy připravíme dresink a lehce promícháme se salátem. Salát, palačinky, houbový tatarák upravíme na talíř a posypeme hoblinkami parmezánu.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:pavel16
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena