300 g | žampiony | |
2 lžíce | ocet balsamico | |
4 lžíce | olivový olej | |
1 svazek | čerstvá petrželka | |
200 g | cherry rajče | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
citron | ||
mletý pepř |
Nejdříve si připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, nadrobno nasekanou petrželku, prolisovaný nebo na jemno nakrájený stroužek česneku, sůl, pepř, ocet a citronovou šťávu (podle chuti). Zálivku důkladně promícháme.
Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a rajčata vsypeme do mísy, promícháme, zalijeme zálivkou a necháme v chladu odležet asi 30 minut.
Takto připravený houbový salát s rajčaty zdobíme lístky rukoly či jiného salátu a podáváme s bílým pečivem. Skvěle se doplňuje také s bílým vínem.
Foto: Shutterstock.com
Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku
Blíží se období, kdy budeme zeleninu čerpat z vlastních zahrádek. Je to také čas salátů a lehkých pokrmů. Jak na to, aby salát chutnal i zasytil?
Nenápadná barevná dieta: Zeleninové saláty jako hlavní jídlo
Vyměňte nudné pokrmy bez barevnosti za chutné zeleninové saláty. Zasytí, přitom nezatíží trávení na dlouhé hodiny. Energetický příjem nenápadně snížíme a budeme se cítit fyzicky lépe.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena