1. Houby dobře očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme na drobno a zpěníme na sádle, Poté, co zesklovatí, přidáme pokrájené houby a stroužek česneku pokrájený na plátky. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, necháme houby změknout a pustit šťávu, podle potřeby zalijeme vodou. Asi čtvrt hodiny povaříme, poté rozmixujeme pomorným mixérem na jemný krém. Přidáme smetanu, můžeme dochutit a ještě chvíli povaříme. Poté odstavíme.
2. Krutony připravíme ze staršího chleba pokrájeného na kostičky a osmahnutého na sádle. Houbový krém podáváme s krutony, na talíři můžeme ještě zjemnit a ozdobit lžící smetany. Pokud máme, dozdobíme nasekanou petrželkou nebo snítkou koriandru.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem
Vyzkoušejte recept na moc dobrou bramborovou polévku s houbami. Je levná, rychlá, zasytí a zahřeje. Na houbovou bramboračku lze použít houby čerstvé i sušené.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena