2 stroužky | česnek | |
1 l | vývar | |
2 lžičky | majoránka | |
2 ks | cibule | |
200 g | lesní houby | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
2 lžičky | drcený kmín | |
1 špetka | mleté nové koření | |
2 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
podle potřeby | ||
sádlo |
!TIP
Jak zpracovat přebytky hub? Kromě vaření houbových polévek, omáček, gulášů a dalších pokrmů, můžeme část hub použít na nakládání, sušení a mražení. Tak můžeme houby používat behem celého roku do řady pokrmů.
Houby v kuchyni. Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Přinášíme vám výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Recept na houbovou smaženici krok za krokem
Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.
Autor:Lusha Vege
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena