šalotka | ||
polníček | ||
žampiony | ||
houby shiitake | ||
focaccia | ||
baby římský salát | ||
jarní česnek | ||
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
petrželka | ||
kmín | ||
tymián | ||
bazalka | ||
citronová šťáva | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
olivový olej |
Ve woku necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm stroužky jarního česneku, houby shitake zbavené nožiček, nakrájené žampiony, šalotku a kmín. Směs pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Směs necháme chvíli povařit a pak přidáme ještě kousek másla, nakrájenou bazalku, petrželku a tymián. Promícháme a wok sundáme z grilu. Do mísy natrháme listy římského salátu, přidáme polníček, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, opepříme, osolíme a promícháme. Focacciu rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem a necháme opéct na grilu. Pak na ni poklademe salát a směs z hub a nandáme na talíř spolu se zbytkem salátu. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Jak na šťavnatý domácí burger?
Pravý hamburger se dělá z hovězího, ideálně z hovězího plecka, které je samo o sobě šťavnaté a nedá se vysušit. Masu se pověnujte, ideální je doma čerstvě pomleté v mlýnku na maso (na hrubé zrno). Do masové směsi na burgry nepatří žádné vajíčko ani strouhanka, k ochucení stačí sůl a pepř, nikdy nepřebíjejte základní chuť masa kořením.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena