Nejdřív si připravíme marinádu: v míse smícháme cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu necháme odležet, aby se chutě spojily. Bílou část pórku nakrájíme na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujeme na namočené špejle. Na dno pekáčku nalijeme část marinády, pak poklademe špízy a navrch opět potřeme marinádou. Znovu necháme hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočíme, aby byly rovnoměrně namočené. Marinové houby vložíme do rozpáleného grilu a pečeme z obou stran. Houbové špízy po asijsku nandáme na talíř, polijeme zbytkem převařené marinády a posypeme čerstvým posekaným pórkem.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena