náplň | ||
---|---|---|
200 g | žampióny | |
2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
olej | ||
těsto | ||
80 g | semolinová mouka | |
170 g | celozrnná špaldová mouka | |
2 lžíce | olej | |
voda | ||
na ozdobu | ||
1 svazek | nať jarní cibulky | |
20 dkg | parmezán | |
podle potřeby | ||
olivový olej |
Houby nakrájíme na malé kousky a vložíme na pánev s olejem. Jemně osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a občas zamícháme, dokud se houby neuvaří. Poté houby necháme vychladnout.
Těsto na ravioli připravíme smícháním všech surovin v míse. Vodu přidáváme postupně, aby vzniklo pevné a pružné těsto. To pak necháme třicet minut odpočinout zabalené ve fólii.
Uvařené houby pomocí kuchyňského robota nasekáme, abychom získali hrubší směs. Těsto vyválíme a pomocí formičky vykrajujeme ravioli, které plníme připravenou houbovou směsí. Pevně uzavřeme. Ravioli vaříme ve vroucí vodě tři minuty.
Houbové ravioli podáváme bohatě posypané parmezánem, zdobíme jarní cibulkou nasekanou najemno a nakonec pokapeme kvalitním olivovým olejem.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Recept na houbového kubu krok za krokem
O vánočním čase nesmí na stole chybět houbový kuba. Dnes si tuto staročeskou klasiku z krup připravíme krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena